FELMÉRÉSEK

 

Az egyénre szabott fejlesztések összeállításához szükséges a gyermek képességeinek felmérése.

Itt arra vagyunk kíváncsiak, hogy hol tart, honnan kell a fejlesztést elkezdenünk. Itt tájékozódunk a gyermek erősségeiről, amire támaszkodhatunk és a gyengeségeiről, amiket fejlesztenünk kell.

Az általunk használt felmérések pedagógiai mérések, illetve a speciális terápiák által kidolgozott és használt tesztek.

1. Mozgás felmérés / az idegrendszer állapotának vizsgálata

Itt a gyermek egy speciális mozgássort kell, hogy végig csináljon, amiből a vizsgáló felmérheti, hogy melyek azok a mozgásminták, amit eddigi élete során a gyermek elsajátított és beépített saját mozgásrendszerébe.

Tájékozódunk a mozgás mellett a testsémáról, az egyensúlyról, a téri orientációról, a ritmusérzékröl, a kéz-láb  koordinációról, a finommotorikáról és a dominanciáról. Így egy egységes képet kapunk a gyermek pillanatnyi állapotáról.

A vizsgálat ideje: 1 – 1/2 1 óra

2. Beszédészlelés vizsgálata (GOH-GMP)

Ennél a vizsgálatnál először azt vizsgáljuk, hogy a gyermek valóban azt hallja-e amit mondanak neki. Ezután az auditív információ feldolgozásáról szeretnénk képet kapni.

A vizsgálat ideje: kb. 30 perc

 

3. Iskolaérettségi vizsgálat

A szülőknek szeretnénk segíteni abban, hogy reális képet kapjanak gyermekükröl, s tudjanak dönteni arról, hogy engedjék-e iskolába vagy várjanak vele még egy évet.

 

4. Írás vizsgálat

Egy rövid szöveg diktálása után győződünk meg, hogyan sajátította el a gyermek az írás tudományát.  Tájékozódunk a helyesírás elsajátításáról is.

 

5. Olvasás, szövegértés felmérése

Az olvasás pontosságát, gyorsaságát mérjük, valamint azt, hogy mennyire érti a gyermek az általa olvasott szöveget.

 

6. Matematikai képesség vizsgálata

Arról szeretnénk információt kapni, hogy a gyermek  iskolai osztályának megfelelő matematikai problémákat hogyan oldja meg.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress