Munkatársaink

kicsi

 

PARRAGNÉ Bacsek Gabriella

Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus-tanító, Alapozó mozgás, homloklebeny,  NILD és AIT terapeuta

1990-ben szereztem tanítói diplomát. 14 évig tanítottam alsó tagozaton. Itt és saját 3 gyermekem kapcsán találkoztam a tanulási problémákkal. Azóta ennek a problémának áldozom az időm nagy részét. Mivel ezeket a problémákat óvodás korban fel lehet ismerni, kezdtem el óvodásokkal foglalkozni, prevenciós jelleggel. 10 évig voltam fejlesztő-pedagógus egy óvodában.

Jelenleg, az általam alapított Csillagjáró Fejlesztőházban, óvodás és kisiskolás gyermekek képességfejlesztésével foglalkozom.

 

DANÓCZY Anita

Fejlesztő- és gyógypedagógus, Alapozó mozgás, homloklebeny  és TSMT mozgásterapeuta

2003-ban végeztem fejlesztő pedagógusként, majd 2008-ban gyógypedagógus diplomát szereztem tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányon. Kiemelten a gyerekek komplex képességfejlesztésével foglalkozom, szakmai tudásomat folyamatosan tovább fejlesztettem az alábbi területeken: Beszédészlelés- és beszédmegértés diagnosztika és terápia; Sindelar kognitív terápia; Alapozó Terápiák mozgásterápia; Kulcsár Mihályné mozgásterápia (Delacato); Tervezett Szenzomotoros Tréning (TSMT-I. mozgásterápia).

Az utóbbi években a mozgásterápiák elkötelezettje lettem, hiszen a tanulási, viselkedési, figyelmi problémákat leghatékonyabban a kiváltó okok feltárásával, a gyökereknél lehet kezelni. Mozgásterapeutaként a mozgásfejlődésükben, beszédfejlődésükben elmaradott, idegrendszer éretlen, iskolaéretlen, figyelem zavarral küzdő óvodásokkal és kisiskolásokkal foglalkozom.

A Csillagjáró Fejlesztőházban 2014 óta dolgozom TSMT-I. és Alapozó Terápiák mozgásterapeutaként.

 

HERÉDI Julcsi

konduktor-óvodapedagógus, Alapozó mozgás terapeuta

2011-ben végeztem a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében konduktorként, óvodapedagógus szakirányon. 2015-ben elvégeztem az Alapozó Terápiás tanfolyamot. Munkáim során tanköteles korú óvodások részképesség-fejlesztésével, mozgásfejlesztéssel, tanulási képességek fejlesztésével foglalkozom, valamint központi idegrendszeri sérüléssel rendelkező gyermekekkel és/vagy felnőttekkel, valamint 2015 nyara óta Alapozó Terápiával.

2016 szeptemberében kezdem meg tanulmányaimat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar értelmi fogyatékosok pedagógiája és autizmus-spektrumzavar szakirányokon.

A Csillagjáróban 2015 szeptembere óta “játszom” a gyerekekkel.

FENYVESI Zsolt

Testnevelő – gyógytestnevelő tanár, Alapozó mozgás terapeuta, Schroth szerinti scoliois terapeuta

Három kislány édesapja vagyok. 2006-ban végeztem testnevelőként, majd 2012-ben gyógytestnevelő végzettséget szereztem a TF-en. 8 évig gimnáziumi testnevelő voltam. Jelenlegi munkahelyem a Budaörsi Pedagógiai Szakszolgálat, ahol gyógytestnevelő és mozgásterapeuta vagyok. Gyerekek testtartás javításán dolgozom délelőtt.
Életem a mozgás, de nem vagyok a versenyzés megszállottja, így lettem gyógytestnevelő, majd jutottam el az alapozó terápiához. Hiszem, hogy mozgás által megélt élmények segítik a gyermekeink idegrendszeri, mentális és fizikai fejlődését. A terápia alatti koncentrált figyelem, fegyelem nagyon jól rögzült minta lesz a gyerekekben, és a terápián kívül is használatba veszi azt a képességét, hogy figyelni jó.
A Csillagjáró fejlesztőház szakmai stábja 2017-től fogadott be.

CSERBÁNÉ Dömse Mónika

tanító

Két – lassan felnőtt – fiú anyukája vagyok, tanító. Diplomámat 1996-ban szereztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolán, ahol már abban az időben is érdeklődésem fókuszában az alternatív pedagógia, integráció és differenciáló pedagógia álltak. Minden lehetőséget kihasználtam, így rendszeres látogatója voltam alternatív szakmai műhelyeknek. Különösen kedves számomra az általános iskola kezdő szakasza, így szakdolgozatomat is a különböző olvasástanítási módszerek összehasonlító elemzéséből írtam, később elvégeztem a Meixner Ildikó által kidolgozott dyslexia prevenciós és reedukációs képzést. Éveken át dolgoztam egy budapesti általános iskolában, hagyományos keretek között, majd a Winkler Márta által alapított Kincskereső Iskolában tapasztalhattam meg az alternatív pedagógia számos előnyét. Tíz éven át közreműködtem az ELTE tanítóképzésében, gyakorlatvezetőként fogadtam, készítettem fel és vizsgáztattam hallgatói csoportokat.

A pályán eltöltött idő szakmailag megerősítette bennem, hogy kiemelt jelentősége van az óvoda-iskola átmenetének, hatékonyan támogatható ez a folyamat, így ezt a „szenvedélyemet” 2017-től a Csillagjáró közösségéhez csatlakozva űzöm tovább.

NAGY PÉTERNÉ / Zsuzsa

konduktor, pszichopedagógus, pedagógiai szakpszichológus 

4 diplomás nagymamaként az 5. diplomámat Nóri unokámból írhatnám, aki kora babaként érkezett meg hozzánk.

Az eddig megszerzett tudásom javát az ő fejlesztésére fordítottam oly módon, hogy nála érvényesülhessen a prevenció és annak minden áldásos formája.

Így lett az ő története sikersztori, melyet logopédus kollégám megírt, és kétszer is megkönnyezhettem már.

2004 óta csecsemő és kisgyermek pszichológusként főleg korai fejlesztéssel foglalkoztam, foglalkozom. 

2015-ben szülősegítő tréningen, 

2017-ben szakembereknek szóló érzékenyítő tréningen vettem részt.

A napokban kaptam meg a Mesezene elvégzéséről szóló tanúsítványomat, mely nagycsoportos óvodások olvasásának előkészítésére, illetve annak érzékenyítésére tesz jó szolgálatot.

Nagy örömmel és szívesen kapcsolódom be a team munkájába.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress