Nild terápia

A NILD Terápia a különböző tanulási/kognitív képességeket fejlesztő, terápia, 5 éves kortól. Óvodás, iskolás és felnőtt szinten, így felső korhatár nincs.

Neve a National Istitute for Learning Development kezdőbetűiről kapta. 1975 óta 27 országban alkalmazzák és a kutatási eredményeket folyamatosan beépítik. A NILD neuropszichológiai háttere az az elmélet és tapasztalat, hogy az emberi agy nyitott a változtatásra, fejlesztésre egész életünk folyamán.

A módszer fejleszti az olvasási és anyanyelvi készséget, a szövegértést, a matematikai készséget. Segítséget nyújt az információ befogadásában, feldolgozásában és különböző stratégiákat ad a problémák megoldására.

Az optimális terápia heti 2×80 perc, ami alatt az összes iskolai készséget  (olvasást, írást, helyesírást, matematikai gondolkodást)a különböző észlelési területeket(látás, hallás, tapintás)és a gondolkodást fejlesztjük.

A terápiát egy komplex vizsgálat előzi meg, ahol felmérjük a különböző területeket és keressük azok erősségeit és gyengeségeit, ami majd az egyéni fejlesztés alapja lesz. A terapeuta 26 technika közül választja ki a gyermek számára legmegfelelőbbet.

A sikerek érdekében a gyermeknek és a szülőnek is több feladata van: házi feladat elkészítése ill.  ellenőrzése, írás gyakorlása. A terápián a szülők is részt vehetnek, így a technikák elsajátításában segíthetnek gyermeküknek, s használhatják azokat a mindennapi életben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress