Zalán – 5 éves

Kisfiunk már szinte születése óta nehezebben kezelhetőnek bizonyult, mint másfél évvel idősebb nővére.

Ezt eleinte persze ráfogtuk arra, hogy fiú és egy kicsit szeleburdibb a kelleténél. Aztán úgy 4 éves kora körül az úszó edzője vette észre, hogy valami baj van a mozgásával, nem igazán megy neki még a karkörzés sem, ami ugyebár elengedhetetlen lenne a hátúszás elsajátításához.

Ekkor vittük el őt egy fejlesztő pedagógushoz, aki egy átfogó felmérés során megállapította, hogy az idegrendszer fejletlensége, éretlensége miatt van jelen a fiamnál ez a koordinációs zavar, ami a mozgásán kívül a viselkedésére és a figyelmére is kihat.

Ez a fejlesztőpedagógus ajánlotta nekünk Gabi nénit és az alapozó mozgásterápiát. Immár lassan egy éve járunk a tornára és kisfiunk rengeteget fejlődött. Először csak a rajzain látszott az ugrásszerű fejlődés, de mára már a hintázás és az úszás is sokkal jobban megy. Nagyon szívesen vesz részt a foglalkozásokon, hisz a feladatok játékos formában fejlesztik idegrendszerét.

Gabi néni mérhetetlen türelemmel és kedvességgel tanítgatja, fejleszti a gyerekeket, beszélget velük és nem utolsó sorban odafigyel egyedi igényeikre.

A viselkedése is sokat javult és reméljük, hogy a további terápiás kezeléssel elérjük, hogy mire iskolába kerül behozza a lemaradást és a későbbiekben nem lesz gondja a tanulással.

Zalán anyukája

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress