Zita és az alapozó terápia

A gondjaink ott kezdődtek, hogy Zita áprilisban született.

Így az óvoda harmadik évének elején döntés elé kerültünk, hogy menjünk-e iskolába, vagy maradjunk még egy évet oviban.

Zitus okos kislány, de nagyon nehezen oldódik és problémák voltak többek között a ceruzafogással és a nagymozgásokkal is.

Egyértelműen maradtunk volna az oviban, ha nem szűnt volna meg a megszokott csoportunk, óvónénink.

Az óvodai logopédiai fejlesztésbe nem sikerült bekapcsolódnunk kapacitás szűke okán.

Nem szerettünk volna szeptemberben dönteni arról, hogy megyünk vagy maradunk, így külön fejlesztési lehetőségek után néztünk.

Ajánlották nekünk az alapozó terápiát és Gabi nénit. Bizony beletelt két-három hónapba, de Gabi néni végtelen türelmének és szeretetének köszönhetően Zitus ma már imád alapozó tornára járni.

Mozgása rengeteget fejlődött, biciklizik, elkezdtünk teniszezni, szereti a testnevelés órát és általában a mozgást. Sokkal nyitottabb és magabiztosabb, mint egy évvel ezelőtt. Szépen fogja a ceruzát és lendületesen, lelkesen rajzol. Hosszas vívódás után végül belevágtunk az iskolába. Most október van és nem nehézségmentes az indulás. Azt hiszem jó döntést nem tudtunk volna hozni, már nem lett volna jó az ovi és talán túl korai a suli. Köztes megoldás pedig sajnos nincs. Abban viszont biztos vagyok, hogy Gabi néni és az alapozó terápia nagyon sokat segít nekünk mind az iskolai, mind a „magánéleti” problémák leküzdésében.

Zita anyukája

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress